FAQ

Ja, er komen deelauto's in Bellevue. Als bewoner kun je hiervan gebruikmaken middels een abonnementsvorm. Je betaalt in dat geval maandelijks voor het abonnement en je gereden kilometers. Via een app kun je van te voren een auto reserveren. Op deze manier staat er altijd een auto voor je klaar, wanneer je er een nodig hebt.

Meer informatie over de verschillende appartementen die er komen, vind je nu op de website.

Meer over de woningen →

Alle woningen in Bellevue zijn koopappartementen. Als koper heb je wel het recht om je woning te verhuren, indien je dit langer dan een half jaar doet. Korte termijn verhuur of Airbnb is niet toegestaan.

Er is geen zelfbewoningsplicht opgelegd.

De wanden worden behangklaar (dus niet sausklaar) afgewerkt. 

Uiteraard is het mogelijk om als koper je appartement aan te passen. Je kunt dit aangeven tijdens het kopersgesprek. Tijdens het kopersgesprek neemt de kopersbegeleider de meer- en minderwerklijst met je door. Wil je grotere wijzigingen aanbrengen? Dan kun je tegen betaling een gesprek aangaan met een binnenhuisadviseur. Uiteraard is het noodzakelijk om te toetsen of deze grotere wijzigingen bouwkundig gezien mogelijk zijn en passen binnen de regelgeving en het bouwbesluit van het project. Gevelwijzigingen zijn niet toegestaan. 

Bij de woonoppervlakte worden alleen de binnenruimten die geschikt zijn voor bewoningsdoeleinden meegerekend. Bij de gebruiksoppervlakte worden ook gebouwinstallaties, trappen, gangen, sanitaire ruimten, bergruimten en binnenwanden meegerekend.

In het kader van een schoner milieu, zijn er in Bellevue minder parkeerplaatsen beschikbaar dan het totaal aantal appartementen. Met het station om de hoek en de beschikbare deelauto’s, is het toch mogelijk om gemakkelijk op je plaats van bestemming te komen. Vooraf is vastgesteld welke woningen recht hebben op een eigen parkeerplaats (niet bij de verkoopprijs inbegrepen). De woningen die vallen onder de prijscategorie Petite en (grotendeels) Moyenne, hebben géén eigen parkeerplaats.

Het appartement is exclusief de keuken. Wel werken we samen met een projectleverancier die voor elk woningtype een keukenaanbieding heeft. Wanneer je de keuken via deze leverancier aanschaft, worden de leidingen binnen de keukenzone verlegd. Eventueel extra benodigde elektra wordt bij de koper door Heijmans in rekening gebracht. De keuken wordt altijd na de oplevering geplaatst. Het voordeel van de projectleverancier is dat hij in nauw contact staat met de uitvoerder, zodat de plaatsing van de keuken gunstig kan worden ingepland.

De appartementen die vallen onder de prijscategorie Petite worden bij de start van de verkoop gemaximaliseerd. Dit houdt in dat er een maximale prijs wordt opgelegd door de gemeente, die wij mogen vragen voor deze appartementen. Op dit moment staan de prijzen nog niet vast, omdat er bij het vaststellen van de prijzen wordt gekeken naar de bouwkosten op dat moment en de indexering van het afgelopen jaar.

Op dit moment zijn de exacte servicekosten nog niet vastgesteld. Houd rekening met zo'n € 2,- per m².

De appartementen worden 'vrij op naam' verkocht. Dit wil zeggen dat de hieronder genoemde kosten, die met het kopen van het appartement gemoeid zijn, in de koop-/aanneemsom zijn opgenomen:

 • Afkoopsom over de erfpachtcanon
 • Bouwkosten
 • Notariskosten inzake levering-/eigendomsakte
 • Kosten van kadastrale inmeting
 • Architectenkosten
 • Makelaarskosten
 • Legeskosten
 • Aanlegkosten (t.b.v. stadsverwarming, water, elektra, CAI en glasvezel)
 • Kosten t.b.v. garantiecertificaat (SWK) en BTW 21% (eventuele wijzigingen worden conform de wettelijke voorschriften doorberekend)
 • Sanitair en tegelwerk
 • Deelauto (gezamenlijk)

Servicekosten zijn niet inbegrepen in de koop-/aanneemsom. Evenals de met de financiering van jouw appartement verband houdende kosten. Deze eenmalige kosten kunnen zijn:

 • Kosten verbonden aan het sluiten van een hypothecaire lening
 • Rente over de grondkosten (hier feitelijk rente over de afkoopsom voor eeuwigdurende erfpacht)
 • Notariskosten voor de hypotheekakte
 • Aanschaf van de keuken
 • Aansluitkosten voor levering van gas, water, elektra, glasvezel en CAI

Met een slim bewateringssysteem worden de planten in de gemeenschappelijke ruimte gevoed. Zo heb je er als bewoner van Bellevue geen omkijken naar. Ook over het onderhoud van het groen hoef je je geen zorgen te maken. Dit is geregeld via de VVE.

Naast de hellingbaan wordt een flauwe trap gerealiseerd, inclusief een fietsgoot, zodat je met de fiets al lopend de parkeerkelder kunt verlaten.

De eerste woningen worden opgeleverd halverwege het tweede kwartaal van 2025. 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief. We houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen in Bellevue. 

De verwachting is dat de verkoop start in het eerste kwartaal van 2022. Via de nieuwsbrief houden we je graag op de hoogte van de planning. 

De start van de bouw staat nu gepland in het vierde kwartaal van 2022. Via de nieuwsbrief houden we je graag op de hoogte van de planning.